Sporten tijdens de zwangerschap?

Özlem en Eefje
  | 
2 februari 2022

zwangerschapspilates here we move

Sporten tijdens de zwangerschap kan zeker wel! Tijdens je zwangerschap is Pilates de perfecte training om sterk, fit en soepel te blijven. Tot ongeveer 16 weken is het mogelijk de reguliere pilateslessen te volgen. Naarmate je kindje, en dus ook je buik groeit, zullen er steeds meer oefeningen zijn, die minder of niet meer fijn voelen en die ook niet meer zinvol voor je zijn. Op dat moment kun je overstappen naar een speciale zwangerschapstraining, de zwangerschapspilates. Zwangerschapspilates geeft speciale aandacht aan onderstaande punten:

-versterken en losmaken van de bekkenbodemspieren
-verantwoord werken aan je core
-werken aan dwarse buikspieren
-ademen tijdens het sporten

Door het toenemende gewicht en grootte van je kindje en buik zullen je onderrug en het bekken het steeds zwaarder krijgen. Dus een goede stabilisatie is de basis voor een goede houding. Hiermee kunnen later veel zwangerschapsklachten voorkomen en verlicht worden.Tijdens de zwangerschap verdienen ook de beenspieren extra aandacht, zodat niet je rug, maar je benen al die extra kilo’s kunnen opvangen. In de zwangerschapspilates is hier veel aandacht voor. 

Het pilates videoprogramma Move for Two van Here We Move is het perfecte programma om te volgen tijdens de zwangerschap. De lessen zijn geschikt van begin tot aan het einde van je zwangerschap. Je volgt de lessen lekker vanuit je eigen huis. Video lessen zijn 15 -20 min lang dus makkelijk in je dagelijkse schema te passen. Er wordt tijdens de lessen ingegaan op:

-de anatomie van buik en bekkenbodem

-bekkenbodemspieroefeningen

-wat je nu wel en niet moet doen aan buikspieroefeningen en nog veel meer.

Ben jij nieuwsgierig naar het ons online zwangerschapspilates oefeningsprogramma? Dan bekijk hier de sneak peek van ons speciale zwangerschapstraining programma.

Artikel uit de categorie:
Blog posts

0 Reacties op "Sporten tijdens de zwangerschap?"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2024 Here We Move