Pilates na je bevalling.

Özlem en Eefje
  | 
2 februari 2022

pilates na de bevalling

Na je bevalling is Pilates een goede methode om je stabiliteit en kracht op een verantwoorde manier weer op te bouwen. Dit kan zowel na een natuurlijke bevalling als na een keizersnede.

Voor deze periode is er het Care for your Core Pilates video programma van Here We Move. Het programma is uitermate geschikt is als postnatale pilates. Vaak is het gevoel voor je eigen lichaam na de geboorte van een kind sterk veranderd. Spieren die voor de zwangerschap makkelijk te controleren waren, lijken na de bevalling wel verdwenen te zijn. Het vraagt aandacht en geduld om weer de nodige controle en het bewustzijn over deze spieren terug te krijgen. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan ademhaling, diepe buik- en rugspieren en bekkenstabiliteit.

Het programma is ook geschikt als je al wat langer geleden bent bevallen en je weer je reguliere training hebt hervat maar merkt dat de controle over je “core” dus onder andere je diepe buikspieren en bekkenbodemspieren nog niet optimaal is en/of wanneer je pijnklachten hebt rondom het bekken.

Hou in alle gevallen rekening met onderstaande basisrichtlijnen:

• Luister goed naar je herstellende lichaam.

• Houd rekening met een langere hersteltijd na een zware bevalling of keizersnede.

• Drink genoeg water voor, tijdens en na de training. Zeker als je traint in combinatie met het geven van borstvoeding.

• Neem voor en na de training een gezonde snack.

• Put jezelf niet helemaal uit tijdens de training.

Artikel uit de categorie:
Blog posts

0 Reacties op "Pilates na je bevalling."

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2024 Here We Move