Wat is Pilates?

pilates oefening

Wat is Pilates?

Pilates is een oefen- en beweegmethode die erop is gericht om het lichaam te versterken en soepel te houden. Het verbetert je lichaamshouding en werkt preventief tegen blessures. Je leert gezonde bewegingspatronen ontwikkelen en verbeteren. Je bouwt kracht, stabiliteit en flexibiliteit op.

Pilates is de unieke combinatie van bewust bewegen en je lichaam beter leren kennen en een gezonde balans te creëren tussen lichaam en geest. Het helpt je om tot op hoge leeftijd soepel en sterk te blijven, waardoor het risico op blessures wordt verkleind.De methode helpt ook bij het herstel van blessures. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de pilates-methode als aanvulling op de reguliere behandeling.

Pilates is niet nieuw. De methode is in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates toen hij tijdens WO1 gewonde soldaten hielp bij revalidatie. Vanaf de jaren 1920 paste hij zijn methode toe bij professionele atleten en dansers in New York City. Na zijn dood in 1967 werd de methode door een aantal van zijn leerlingen doorgegeven aan de volgende generatie trainers. Door nieuwe inzichten in de fysiotherapie en de revalidatie wordt de methode voortdurend verder ontwikkeld.

top
© 2024 Here We Move